KUŘE MARENGO.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / SPECIALITY / SPECIALITY DRŮBEŽ / 




INGREDIENCE: 1 kuře (asi 1000-1200g), 80g oleje, 80g cibule, 40g kořenové petržele, 6 dl tmavší vinné omáčky, 40g másla, sůl, česnek, bílý pepř, bobkový list, tymián.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře se vykuchá, opláchne, rozčtvrtí nebo rozseká na menší díly mírně osolí a opeče na oleji zároveň s drobně krájenou cibulí a kořenovou petrželí. Potom se okoření směsí česneku třeného se solí, bílého mletého pepře, přidá se kousek bobkového listu a trochu tymiánu, zalije se tmavší vinnou (španělskou) omáčkou a nechá dusit. Měkké kuře se vyjme, omáčka se podle potřeby osolí, přecedí a zjemní máslem. (Kuře je možno během dušení zastříknout červeným vínem a do hotové omáčky přidat dušené plátky žampiónů. ) Vhodnou přílohou je vařená nebo dušená rýže.

Příprava omáčky: Omáčka z hovězí pečeně se přichutí rajčatovým protlakem, výtažkem - vývarem ze šunky a kořeněným červeným vínem. (Omáčku je možno upravit také z cibule, kořenové zeleniny, cukru, vývaru ze šunky, rajčatového protlaku, divokého koření, vína, citrónové a pomerančové šťávy.)



KUŘE MARENGO. KUŘE MARENGO.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1397 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz